Nexd media
Image default
Vervoer en transport

Wat zijn de voordelen van steunpoten voor jouw aanhanger?

De meeste mensen die een aanhanger hebben, hebben ook steunpoten die bij de aanhanger passen. Dat komt omdat het een ideale toevoeging is voor elke aanhanger. De aanhanger is namelijk veel stabieler wanneer je gebruik maakt van de steunpoten. Wat zijn steunpoten precies? Dat gaan we je laten zien en daarnaast laten we je dan ook zien wat de vele voordelen zijn die horen bij de steunpoten voor jouw aanhanger.

Aanhanger steunpoten kopen

Een steunpoot wordt gebruikt om stabiliteit aan de aanhanger te brengen. Normaliter leunt deze aanhanger namelijk aan de ene kant op het stuurwiel, maar aan de andere kant op niets. Dat kan, wanneer de aanhanger vol gestopt wordt met spullen, er voor zorgen dat de aanhanger gaat kantelen. Hierdoor vallen de spullen eruit. Dat wil je natuurlijk voorkomen en dan is steunpoten kopen de ideale manier om dit te voorkomen. Dit geeft het ook een fijner gevoel wanneer je de aanhanger gaat inpakken omdat je hierdoor zwaardere spullen in de aanhanger kan doen zonder het risico dat deze kantelt. Er zijn heel veel verschillende aanhanger steunpoten verkrijgbaar. Zo is het mogelijk om een steunpoot te kopen die exact bij het merk aanhanger hoort, maar je kunt ook universele steunpoten kopen. Deze passen dan weer op een hele hoop verschillende aanhangers.

Voordelen van aanhanger steunpoten kopen

Maar wat zijn de voordelen wanneer je steunpoten aanschaft voor de aanhanger? Allereerst natuurlijk dat deze veel stabieler staat. Ook wanneer de aanhanger niet gekoppeld is aan de auto is dit ideaal. Deze heeft dan namelijk de steun van het stuurwiel van de auto niet, maar kan alsnog stabiel blijven staan. Hierdoor kun je de aanhanger dus veiliger laten staan en is het ook veiliger om de aanhanger te vullen. Je moet normaliter bij het inpakken namelijk opletten waar je de spullen neerzet. Dit moet verdeeld worden waardoor er geen zware spullen aan een kant van de aanhanger komen te staan en deze dus gaat kantelen. Met de poot is dit veel meer in balans en is het dus ook veel meer mogelijk om de spullen in te laden.

In sommige gevallen moet je een zware machine op de aanhanger rijden. De aanhanger moet dan heel stabiel zijn omdat het anders goed mis kan gaan. Ook dat is natuurlijk voor elkaar te krijgen door het gebruik van de steunpoot. De steunpoot kan gemakkelijk ingeklapt worden of bij sommige modellen versteld worden waardoor deze niet voor gevaar zorgt tijdens het rijden met de aanhanger. Zoals je merkt zitten er dus veel voordelen aan een steunpoot voor de aanhanger.