Nexd media
Image default
Verbouwen

Wat kost vloerisolatie per m2

Waarom je je vloer moet isoleren

Isolatie is duur, want wat kost vloerisolatie per m2? Maar koude voeten zijn ook niet goed. En hoe hoog je de verwarming ook hoger zet, de vloer blijft koel. Zonder vloerisolatie kan je huis niet de juiste temperatuur houden. Tocht in huis zorgt voor ongemak. Met alle ramen en deuren dicht, voel je ineens een koude windvlaag. Het heeft geen zin om de verwarming iets hoger te zetten. Het voelt koud en oncomfortabel aan en de vochtigheid van de kruipruimte helpt ook niet mee. Maar met een goede isolatie op de vloer merk je zeker verschil. Je huis voelt droger aan en droge lucht is makkelijker te verwarmen. De temperatuur van de geïsoleerde vloer stijgt enkele graden. Dit zal uw comfort zeker verbeteren.

Stijgende energieprijzen, dus isoleren!

In tijden van stijgende energieprijzen is het altijd fijn om veel geld te kunnen besparen. Besparingen op de elektriciteitsrekening zijn vaak binnen enkele jaren terugverdiend. Door gebruik te maken van vloerisolatie en andere woningisolatie kunt u niet alleen geld besparen op uw energierekening. Deze maatregelen verhogen ook de waarde van uw woning. Krijg een beter energielabel dat de waarde van uw woning verhoogt. Luchtvochtigheid in huis is niet gezond. Dit kan een ernstig gezondheidsrisico opleveren, vooral als de kruipruimte vochtig is. Schimmels en mijten houden van vochtige plaatsen en zullen groeien. En deze wezens vervuilen je huis met allergenen. Als uw woning niet goed geïsoleerd is, zal de warme, vochtige ruimte lucht condenseren. Dit zie je op ramen, maar kan ook op muren voorkomen. Na isolatie kunnen er nog steeds vochtproblemen optreden

Veel geld kunnen besparen

Goede isolatie kan u veel geld besparen op uw energierekening. Ondanks de kosten van isolatie, is het zeker de moeite waard. Een geïsoleerde woning beschermt niet alleen uw portemonnee. De isolatie wordt dan vaak ook niet professioneel gedaan. Vraag daarom altijd advies aan een gecertificeerd isolatiebedrijf. Een goed en persoonlijk isolatie advies helpt u bij het maken van de juiste keuze. Uiteraard zijn ook uw wensen belangrijk. Daarom moeten ze altijd in het overleg worden betrokken. Woningisolatie is voor ons de isolatie die uw woning nodig heeft.

 

https://www.isoselvloerisolatie.nl/wat-kost-vloerisolatie-per-m2