Nexd media
Image default
Verbouwen

Stukadoor Delft

Stucen in je nieuwe huis

Ben je net verhuisd en op zoek naar een stukadoor Delft om je huis netjes af te maken? Zo ja, dan is het natuurlijk voor de hand liggend om een vakman in te huren om het stucwerk te laten doen. Alleen hangt daar wel een prijskaartje aan en kan je geneigd zijn om het zelf te gaan doen. Echter als je het laat doen ben je er wel van verzekerd dat je een duurzaam stucwerk hebt die zeker jaren mee kan gaan. Dan hoef je het niet telkens over te doen of onnodig materiaal aan te brengen. Op de lange termijn kan dat dus zelfs voordeliger zijn dan het zelf te doen.

 

Wat houdt stucen en stucwerk in?

Stucen is het netjes afwerken van muren en plafonds. Vaak heeft het als doel om ze egaal en vlak te maken als er bijvoorbeeld kleine of grote gaten in zitten. Dat ziet er namelijk niet netjes uit en doet afbreuk aan de kamer. Met een stucwerk zorg je voor een strakke afwerking en het oogt dan gelijk een stuk netter. Stucen legt ook de basis voor andere decoratie. Zo maakt het stucen van een muur het makkelijker om de muur te behangen of te verven. Dit is het geval omdat de ondergrond dan vlak is.

 

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor is een vakman die op een professionele manier muren en plafonds kan afwerken. Natuurlijk moet hij voordat hij begint met stucen de ondergrond nog voorbereiden. Zo haalt hij eerst het vuil, zoals restanten van het behang weg om het oppervlak zo vlak mogelijk te maken. Ook worden de gaten alvast gevuld met gips. Daarna wordt de ondergrond nog voorgestreken om het stucwerk zo goed mogelijk te laten hechten. Dan kan de stukadoor de mortel op de juiste dikte maken en aanbrengen. Het aanbrengen is erg secuur werk, aangezien het een vlak eindresultaat moet opleveren. Afhankelijk van het soort stucwerk kan het nog glad gemaakt worden.

 

https://www.stukadoorsbedrijfhoog.nl/stukadoor-delft