Nexd media
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het opruimen van de kerstverlichting

Wist jij dat de manier van opruimen van de kerstverlichting erg belangrijk is? Als je bijvoorbeeld de kerstlampjes allemaal georganiseerd en netjes opbergt, heb je daar volgend jaar profijt van! Lees snel verder om handige tips mee te krijgen voor het opbergen van jouw kerstverlichting. 

 

Tip 1: Berg de kerstverlichting schoon en droog op

Heeft de kerstverlichting de hele kerstperiode buiten gehangen? Zorg er dan voor dat alle lampjes volledig schoon en droog zijn voordat je de verlichting gaat opruimen. Als de kerstlampjes namelijk nat opgeborgen worden kan er condensvorming ontstaan aan de binnenkant. Hierdoor kunnen de elektrische componenten beschadigd raken. Eerst even goed schoon- en droogmaken dus! 

 

Tip 2: Haal de batterijen uit de verlichting

Wanneer je gebruik maakt van kerstverlichting op batterijen moet je niet vergeten om de batterijen uit de batterijhouders te halen voordat je de verlichting opruimt. Als je dit niet doet kunnen de chemicaliën van de batterijen namelijk gaan lekken. Ook dit kan er weer voor zorgen dat de kerstlampjes beschadigd raken. De batterijen moeten bewaard worden op een droge en koele plek. 

 

Tip 3: Rol de kerstverlichting netjes op

Niemand vindt het leuk om kerstverlichting uit de knoop te halen. Dan is het dus noodzakelijk om de lichtsnoeren netjes op te rollen. Hier kun je bijvoorbeeld een stuk karton voor gebruiken. Maak met een schaar een snee in het stuk karton. Hier steek je het begin van de kerstverlichting tussen. Hierna kun je de rest van de kerstverlichting om het stuk karton heen draaien. Op deze manier ontstaan er geen knopen en blijven de snoeren netjes. 

 

Ook met een stevige kledinghanger kun je de lichtsnoeren netjes oprollen. Vergeet dan alleen niet om het begin en het einde van de kerstverlichting vast te plakken met een stuk duct tape om te voorkomen dat het snoer weer losraakt. 

 

Wikkel bij beide oplossingen het snoer niet te strak. Dit kan ervoor zorgen dat er alsnog breuken of beschadigingen ontstaan in het snoer. 

 

Tip 4: Labelen 

Bijna iedereen maakt gebruik van verschillende soorten kerstverlichting. Noteer daarom bij het opbergen van de kerstverlichting precies wat er in de doos zit en waar je het hebt gebruikt. Wanneer je gebruik maakt van deze tip weet je volgend jaar gelijk welke lampjes hebt gebruikt. Dit scheelt een hele hoop

 

https://kerstverlichting.nl/?s=kerstverlichting+op+batterij

Gerelateerde artikelen

Een onvergetelijk teamuitje

Abonnement kinderblad kiezen

Microsoft Dynamics: wat zijn de mogelijkheden?