Nexd media
Image default
Dienstverlening

Let op deze belangrijke rechten als je gaat scheiden

Bij een scheiding gaat het natuurlijk over 2 mensen die besluiten om uit elkaar te gaan en door het huwelijk heen zijn er best wel wat rechten en plichten ontstaan die je niet moet vergeten als de scheiding er dan aan zit te komen. Bekijk de site voor meer informatie

Wat zijn de rechten en plichten rondom kinderen?

Er zijn verschillende rechten waar je aan kunt denken wanneer het om de scheiding gaat, maar een van de grootste zorgen is vaak toch wel de rechten als er kinderen in het spel zijn. Wanneer jullie getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hadden en hieruit is een kind gekomen, dan hebben beide ouders dezelfde rechten en dat betekent dat er niet een ouder is die meer zeggenschap zou hebben dan de ander. Dan betekent dit dat jullie samen alle beslissingen zullen moeten blijven maken aangaande jullie kinderen. Hebben jullie kinderen, maar waren jullie niet getrouwd? Dan zijn de regels vaak toch wat anders en is het goed om je hierover te laten informeren. 

Hoe regelen jullie de zaken rondom het huis?

Een ander aspect dat vaak voor zorgen kan zorgen is toch wel het huis. Hierin is het belangrijk om te kijken hoe jullie getrouwd zijn en hoe de afspraken al tijdens het huwelijk gemaakt zijn. Komen jullie hier zelf niet uit? Dan kan een mediator scheiding jullie helpen bij het bekijken wat de rechten en plichten zijn zoals het allemaal vastgelegd is en om vervolgens te bepalen hoe jullie het aan zouden willen gaan pakken om het eerlijk te kunnen verdelen tussen de partijen en voor de kinderen natuurlijk. Wanneer je nog wil gaan trouwen, dan is het dus goed om hier goed over na te denken en om de juiste stappen voor alle partijen te zetten, zodat niemand met lege handen hoeft komen te staan. 

De hulp van mediator scheiding

Er zijn natuurlijk nog meer verschillende rechten waar je aan kunt denken tijdens een scheiding. Zeker wanneer bijvoorbeeld ook nog een bedrijf bij in het spel is, maar vaak is het belangrijk om in dit geval een mediator in te schakelen die als onpartijdig persoon tussen jullie in komt te staan om de eerlijke en juiste afspraken te maken waarmee alle partijen kunnen leven. Dit is belangrijk om te zorgen dat er geen onnodige conflicten ontstaan waar alle partijen en niet te vergeten kinderen vaak toch onnodig de dupe van kunnen worden. Wanneer je daarom niet merkt dat jullie er goed uit gaan komen, wacht dan niet te lang met het inschakelen.