Nexd media
Image default
Kinderen

Fysieke activiteit van kinderen

Fysieke activiteit van kinderen

Lichaamsbeweging is belangrijk voor kinderen. Ze brengen meer tijd door voor schermen dan ooit tevoren. Dit geldt vooral voor kinderen die computers of videogames tot hun beschikking hebben. Bijna twee derde van de kinderen kijkt minstens twee uur per dag tv of speelt videogames. Meer dan de helft van de tieners gebruikt deze apparaten vijf uur of meer per dag. De lichamelijke activiteit van kinderen is sinds 2000 met bijna 10% afgenomen. Vroeger brachten kinderen het grootste deel van hun vrije tijd buiten door met actief spel. Ze deden toen activiteiten zoals het rijden op een kinderfiets12 inch, maar ze brengen nu het grootste deel van hun tijd binnenshuis door met televisie kijken of computerspelletjes spelen. Dit heeft grote gevolgen voor de gezondheid van onze kinderen. Van oudsher werd aangenomen dat obesitas verband hield met een gebrek aan lichaamsbeweging. Nieuw onderzoek suggereert ook dat obesitas en schermtijd met elkaar verbonden zijn.

Georganiseerd zijn tijdens het buiten spelen

Het organiseren van de kleine spullen van je kind kan moeilijk zijn als je buiten bent. Zeker als je ergens heen gaat zonder schaduw of beschutting. Je kunt in de verleiding komen om de artikelen gewoon in zakken te doen, maar dit kan riskant zijn voor artikelen met scherpe randen of die kunnen morsen. Het is dus nodig om de kleine spullen van kinderen buiten te ordenen om te voorkomen dat ze op het gras of onder de stoel terecht komen. Neem dus een ​​klein buideltasje mee, zodat je wat klein speelgoed mee kunt nemen als je uitgaat. Je kunt ook een sleutelhouder gebruiken om je sleutels op één plek te bewaren.

Buiten spelen met allergieën

Het lijkt misschien niet intuïtief om met allergieën buiten te spelen, maar als je de juiste maatregelen neemt, kunnen jij en je kinderen het meeste uit de zomermaanden halen. Een paar basis voorzorgsmaatregelen zullen je kind helpen om buiten te spelen zonder later ongemak of ziekte te veroorzaken. De eerste stap is ervoor te zorgen dat iedereen in je huishouden op de hoogte is van je gevoeligheden. Je kind zal hoogstwaarschijnlijk extra voorzichtig zijn met eventuele allergieën die hij of zij ook heeft. Het beheersen van allergieën voordat ze een probleem worden, is een belangrijk onderdeel om te voorkomen dat ze erger worden. Overweeg om medicijnen in je clutch tas te hebben die kunnen helpen wanneer symptomen optreden als je voorzorgsmaatregelen hebt genomen om blootstelling tijdens het spelen te beperken. Cetirizine is een vrij verkrijgbaar alternatief, maar je dient ook andere mogelijkheden met je arts te bespreken.

Gezond blijven door te spelen

Kinderen die elke dag buiten spelen, hebben meer kans om fysiek actief te zijn en een hoger zelfbeeld te hebben in plaats van al hun tijd achter een computer door te brengen. Kinderen blijven fysiek gezond als ze buiten spelen, omdat ze tijd besteden aan rennen en springen. De activiteit helpt ook bij de ontwikkeling van sterke spieren en botten. Schoolgaande kinderen die op de speelplaats spelen, sporten vaker in de zomer of na schooltijd. Een ander belangrijk voordeel van buiten spelen is dat het gezellig is. Spelende kinderen staan positief in het leven. Ze kunnen beter omgaan met hun emoties en beschikken over superieure sociale vaardigheden. Ze zijn ook fantasierijker. Kinderen kunnen leren over de natuur en het milieu door naar buiten te gaan en deel te nemen aan buitenactiviteiten.