Foto tips van schoolfotograaf Amsterdam

      Reacties uitgeschakeld voor Foto tips van schoolfotograaf Amsterdam

Ondanks dat je zelf ontzettend veel foto’s maakt van je kind, zijn de schoolfoto’s toch een speciaal moment. Dit zijn de professionele foto’s waar je altijd naar terug zult kijken. Je kind door de jaren heen zien groeien en veranderen is prachtig om vast te leggen. Maar hoe doet schoolfotograaf Amsterdam dat nou eigenlijk?

 

De achtergrond goed afstemmen

Je zult het vast wel met ons eens zijn dat het geen gezicht is als het shirt of de broek precies dezelfde kleur heeft als de achtergrond. Het is daarom belangrijk om de kleur van de achtergrond goed af te stemmen. Bij een blauwe achtergrond valt een spijkerjasje bijvoorbeeld helemaal weg, zonde toch? Probeer hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, of maak in de natuur foto’s. Op deze manier heb je nooit een effen gekleurde achtergrond en kun je alle kanten op!

 

Geen overdreven prints

Kinderen vinden het vast geweldig, een shirt met alle kleuren van de regenboog of drukke door elkaar lopende prints. Voor op een foto wordt dit toch vaker afgeraden, het kan namelijk te overheersend zijn waardoor alle aandacht naar het shirt gaat in plaats van het mooie gezichtje van je kind. Het hoeft niet direct een saai effen gekleurd shirt te zijn, maar een beetje subtiliteit mag wel.

 

Schoolfotograaf Amsterdam legt karakter vast

Dit is misschien wel het lastigste van alles, een karakter vastleggen op een foto. Veel ouders vertellen hun kinderen precies hoe ze moeten lachen voor de schoolfoto. Een goede tip is om ze een beetje sturing te geven en ze verder hun eigen ding te laten doen. Zo zie je echt het karakter terug op foto en dat zijn wel de aller leukste foto’s! Schoolfotograaf Amsterdam weet de mooiste foto’s te maken.

https://www.schoolfoto.nl/schoolfotograaf-amsterdam/