Nexd media
Image default
Hobby en vrije tijd

Draadjesgordijn als gordijn gebruiken

Gordijnen duur? Ja dat klopt. Maar er zijn ook andere oplossingen om de inkijk wat tegen te gaan. Want wat dacht je van draadjesgordijnen voor je ramen? Het mooie van draadjesgordijnen is dat je zelf (omdat je er dichter zit) wel makkelijk naar buiten kan kijken. Maar de mensen die buiten lopen kunnen amper bij jou naar binnen kijken. Een goede en goedkope oplossing tegen inkijk in huis.

 

draadjesgordijn

Draadjesgordijn niet alleen een vliegengordijn

Draadjesgordijnen worden vaak als vliegengordijn ingezet. Maar je kunt er zoveel meer mee. Want naast een vliegengordijn heeft dit gordijn ook de looks om voor andere zaken te gebruiken. Als echt gordijn bijvoorbeeld! Dit kan trouwens ook een uitkomst zijn als je zelf eigenaar van een stacaravan bent. Je kunt je ramen dan allemaal voorzien van een draadjesgordijn en deze op de gewenste lengte afknippen. Dat is ook nog eens een voordeel van dit soort deurgordijnen. Je knipt ze gewoon zelf op maat. Dus geen dure toestanden bij de winkel van het op maat maken. Dat scheelt je echt heel veel geld.

Veel mogelijkheden met draadjesgordijnen

We spraken net al even over de vele mogelijkheden van draadjesgordijnen. Maar naast dat je ze dus als gewoon gordijn kunt gebruiken, kun je ze ook als afscheiding in je woning gebruiken. Stel je hebt een studentenkamer waar geen aparte keuken en geen aparte slaapkamer in zit. Gewoon alles in 1 kamer. Dan wil je misschien je slaapkamer of keuken wat van de woonkamer afzonderen. Dat zou je kunnen doen door tussen de woonkamer en de slaapkamer een draadjesgordijn te hangen. Nu denk je misschien, een draadjesgordijn is toch helemaal niet zo breed? Maar dat is niet juist. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei maten waaronder dus gordijnen die 3, 4 of 5 meter breed zijn. Zo kun je dus je woning indelen als deze geen muren om de slaapkamers en keuken heeft. Zo creér je toch wat meer privacy en kun je je bed ook gewoon open laten liggen als je toevallig visite krijgt. Naast het gebruik in je woning worden draadgordijnen ook veel in restaurants opgehangen. Ze geven een gezellige sfeer en maken grote ruimten weer gezellig cossy.