Nexd media
Image default
Gezondheid

Acupunctuur voor allerlei klachten in Amersfoort

Hiervoor moet u bij de Chinese Acupunctuur Amersfoort zijn, zij weten als van deze geneeswijze. En voeren voortdurend deze behandeling uit in onze praktijk in Amersfoort, en zijn dan ook erg geïnteresseerd in de chinese geneeskunde. In onze praktijk proberen we het vooral toe te passen bij zwangere vrouwen, of vrouwen met een kinderwens. Maar het is ook voor heel veel andere dingen goed en inzetbaar, bel gerust voor een afspraak en advies. Om zo meer te weten te komen over deze geneeswijze die in China al eeuwen gebruikt wordt.

Wat is acupunctuur

Acupunctuur is een van de oudste geneeswijze die China kent, en wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikt in erg veel landen. Waaronder bij ons in de praktijk en wij zijn er van overtuigd dat het echt werkt. Bij acupunctuur draait het allemaal om de energiestroom in je lichaam en je geest. Door het plaatsen van hele dunne naaldjes op verschillende zenuwen in je huid, door deze met elkaar te verbinden kunnen we je energiestroom corrigeren. En er weer een goede stroom door je lichaam loopt hierdoor voel je al gauw beter en zit je lekkerder in je vel. En voorkomt het vernauwingen en stress en dat verminderd de kans op hart en vaatziekten.

Waar is acupunctuur allemaal goed voor? 

Acupunctuur kan voor veel dingen verlichting brengen, en is in eerste instantie erg rustgevend omdat je energiestroom weer goed loopt. Daarnaast is het pijnverlichtend bijvoorbeeld bij ouderen die op late leeftijd meer last krijgen van de spieren. Maar in onze praktijk zetten we het vooral in bij vrouwen. Bij menstruatieklachten en veel pijn tijdens de periode en bij een onvervulde kinderwens. En bij veel klachten en kwalen tijdens de zwangerschap. En is het ook erg goed voor vrouwen in de overgang die veel last hebben van slapeloosheid.