Nexd media
Image default
Gezondheid

Help! Wat te doen tegen snurken?

Veel mensen in Nederland snurken elke nacht. Het is zeer vervelend voor de snurker, maar misschien nog meer voor de persoon die ernaast ligt. Je zou misschien denken alleen de persoon ernaast heeft er last van, maar ook de snurker zelf slaapt er een stuk slechter door. In sommige gevallen kun slaaptekort optreden als gevolg van snurken. Wat te doen tegen snurken is iets wat heel veel mensen zich afvragen, want je wil er natuurlijk zo snel mogelijk van af.

Wat is de oorzaak van je snurken?

Het kan iedereen overkomen een snurker te worden. Maar hoe werkt het nu eigenlijk? Waardoor ga je snurken? Als spieren zich ontspannen ga je snurken, en dat gebeurd in je slaap best snel. Je tong is een spier, als deze ontspant valt het naar achter en komt het tegen je huig aan. Er ontstaat dan een versmalling bij je luchtwegen wat zorgt voor een brommend geluid. Dat brommende geluid is dus snurken. Goed, nu weet je hoe je het ontstaat… Maar hoe kom je er in hemelsnaam weer vanaf? Wat te doen tegen snurken?

 

Wat te doen tegen snurken? Je slaappositie kan de boosdoener zijn

Het klinkt heel simpel, maar door alleen je slaappositie te veranderen zou je al minder kunnen snurken. Als je op je rug ligt is de kans dat je tong tegen je huig valt vele malen groter. Je hebt net geleerd dat dat een van de redenen kan zijn dat je snurkt. Veel mensen geven aan dat dit voor hen de oplossing is tegen snurken.

https://buteyko-limburg.nl/wat-te-doen-tegen-snurken/