Nexd media
Image default
Dienstverlening

Een bestelbus huren vanaf 18 jaar: kan dat?

U bent 18 jaar en u heeft net uw rijbewijs gehaald. U wil met een groep ergens heen, maar uw eigen auto is te klein. Een goede reden toch om een personenbusje te huren, toch? Vaak gaat dit niet zo gemakkelijk, want veel verhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd voor het huren van een bestelwagen. Lees hier de belangrijkste informatie over dit onderwerp.

Wat is de minimumleeftijd voor een bestelbus te huren?

De meeste verhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd. Die minimumleeftijd voor het huren van een bestelwagen verschilt per verhuurbedrijf. Meestal is de minimumleeftijd 21 of 23 jaar om een bestelbus te huren. Dit betekent dat u niet zomaar een personenbusje kilometervrij kunt huren.

Rijervaring

Wilt u een bestelbus huren? Dan moet u vaak ook uw rijbewijs een tijdje hebben. Verhuurbedrijven vragen vaak dat u minstens één of twee jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. U moet dus al enige rijervaring hebben om een voertuig te mogen huren, zelfs als u dus als ouder bent.

Toeslag

Bent u jonger dan 25 jaar? Dan betaalt u vaak ook nog een toeslag. Ook al bent u 23 jaar en heeft u al 5 jaar uw rijbewijs. Toch betaalt u dan meestal een toeslag. Houd u hier dus rekening mee als u van plan bent om een bestelwagen te huren.

Ontdek de uitzonderingen

Toch zijn er gelukkig ook uitzonderingen. Een voorbeeld van een verhuurbedrijf is Blue Rent a Car. Zij bieden de mogelijkheid om een bestelbus, bestelwagen of personenbusje kilometervrij te huren en zonder minimumleeftijd. Het enige wat u dan nodig heeft, is een geldig rijbewijs B. Het hele aanbod met prijzen is zichtbaar op de website. De voertuigen huurt u eenvoudig zeven dagen per week via hun eigen website. Ze hebben daarnaast ook een scherpe prijs. Ze zijn daarnaast ook zeven dagen per week bereikbaar via telefoon of e-mail.

Gerelateerde artikelen

Waarom Elektricien Den Haag zo goed is

Op deze manier kunt u een bus huren in Weert en waar nodig ook een koelcontainer

Dé marktleider in Nederland voor de ontruiming van een woning