Nexd media
Image default
Aanbiedingen

Duurzame verzending van producten: vijf tips voor duurzaam transport

Bedrijven die (online) producten verkopen in zowel de B2C als de B2B sector, moeten deze verzenden naar de klant. Tegenwoordig speelt duurzaamheid bij dit proces een steeds belangrijkere rol. Duurzaam transport is niet alleen beter voor het milieu, maar kan ook kostenbesparend en efficiënt zijn. Wij geven daarom vijf tips hoe je als bedrijf kunt bijdragen aan duurzaam transport. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

 

  1. Kies het juiste transportmiddel

 

Het kiezen van het juiste transportmiddel is cruciaal wanneer je wilt focussen op duurzaam transport. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische of hybride vrachtwagen in plaats van een vrachtwagen die volledig op brandstof rijdt. Daarnaast kan bijvoorbeeld het gebruik van de trein of de boot een duurzamer alternatief zijn dan het gebruik van de vrachtwagen. Het kiezen van het juiste transportmiddel kan niet alleen helpen om de CO2-uitstoot te verminderen, maar het kan ook kosten besparen.

 

  1. Optimaliseer de belading van het transportmiddel

 

Een belangrijk onderdeel van transport is het inladen van producten in de voertuigen waarmee deze bij de klant worden geleverd. Om hierbij rekening te houden met duurzaamheid moet je ervoor zorgen dat de voertuigen volledig zijn geladen met de verpakte producten. Zo voorkom je dat er niet onnodig extra kilometers worden afgelegd om producten af te leveren. Het is niet alleen inefficiënt om met de gehele ruimte van een voertuig niet te benutten, maar dit draagt ook bij aan onnodige CO2-uitstoot.  

 

  1. Plan de routes zorgvuldig

 

Door de routes die afgelegd moeten worden zorgvuldig te plannen, kun je de reistijd en brandstofkosten verminderen. Gebruik GPS-systemen om de snelste route te bepalen en om verkeersdrukte te vermijden. Dit bespaart niet alleen kosten, maar draagt ook bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

 

  1. Betrek de chauffeurs bij het proces 

 

Het is belangrijk om chauffeurs te betrekken bij het proces om transport te verduurzamen. Chauffeurs spelen namelijk een belangrijke rol bij duurzaam transport. Door chauffeurs te trainen in het efficiënter rijden, kan de brandstofefficiëntie worden verbeterd en de CO2-uitstoot worden verminderd. 

 

  1. Besteed het transport uit

 

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die het transportproces over kunnen nemen en hierbij rekening houden met duurzaamheid. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op ETB-solutions.com. Dit bedrijf richt zich op nationaal en internationaal transport. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hierbij centraal. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan op de website. 

 

https://etb-solutions.com/