Nexd media
Image default
Huishoudelijk

De complete gids voor rioolverstoppingen in sanitaire systemen

De complete gids voor rioolverstoppingen in sanitaire systemen

Inleiding: wat veroorzaakt rioleringsblokkades en hoe kunnen ze worden verlicht?

Een verstopping in een rioolleiding wordt veroorzaakt door de ophoping van sediment, vet en ander vuil. De rioolleiding kan ook verstopt zijn door boomwortels of bladeren.

Rioolverstoppingen kunnen worden verholpen door een plunjer te gebruiken en de leidingen door te spoelen met water. In gevallen waar er meerdere verstoppingen zijn, kan het nodig zijn om de slang van een loodgieter te gebruiken om de leidingen schoon te maken.

Soorten verstopte afvoeren

Verstopte afvoeren kunnen een echte hoofdpijn zijn. Er zijn veel verschillende soorten verstopte afvoeren en ze vereisen allemaal unieke oplossingen om ze te repareren.

Verstopte gootstenen: Verstopte gootsteenafvoeren kunnen worden veroorzaakt door haar, voedselresten en zeepresten. Als je verstoppingen in je gootsteen hebt, probeer dan eerst een zuiger te gebruiken om de afvoer te ontstoppen. Als dat niet werkt, moet u mogelijk een professionele loodgieter inhuren om het voor u te repareren.

Verstopte badkuip: Om de afvoer van een badkuip te ontstoppen, giet je 1 kopje zuiveringszout in de afvoer, gevolgd door een halve kop azijn en een halve kop kokend water. Laat het mengsel 5 minuten staan voordat u het door het bad spoelt.

Keukenafvoeren: Gootstenen hebben doorgaans slechts af en toe nodig

Een verstopte afvoer ontstoppen?

Als u een verstopte gootsteenafvoer heeft, is zuiveringszout en azijn de beste manier om deze te ontstoppen. Nog beter is een ontstoppingsbedrijf inhuren op het moment dat u problemen ervaart. 

Als je op zoek bent naar een gratis ontstoppingsmiddel, probeer dan zuiveringszout en azijn aan de klomp toe te voegen. U kunt deze ingrediënten ook gebruiken om uw vuilophaal of toilet te ontstoppen.

Hoewel we voorzichtig moeten zijn bij het gebruik van chemicaliën rond onze gootstenen en afvoeren, is deze methode zeer effectief om ze te ontstoppen.

Hoe een rioleringsback-up te voorkomen

Hoe voorzichtig u ook bent, er kunnen rioleringsstoringen optreden die vaak tot veel schade leiden. Om dit te voorkomen, gebruikt u een plunjer om rioollekkage te voorkomen en reinigt u de goten om back-ups te voorkomen.

Rioolback-ups zijn een veelvoorkomend probleem dat ernstige schade aan uw huis kan veroorzaken. Hier zijn enkele manieren waarop u ze kunt vermijden:

1) Gebruik een zuiger om rioollekkage te voorkomen

2) Maak de dakgoten schoon

3) Laat uw systeem regelmatig inspecteren

Tip: WC verstopt in Leiden? Bel Regioriool.nl voor al uw verstoppingen. 

 

https://regioriool.nl/afvoerdiensten/toilet-ontstoppen/toilet-ontstoppen-leiden/