Nexd media
Image default
Sport

Aanvoerdersband kopen voor de leider

Een aanvoerdersband kopen gebeurt doorgaans voor aanvang van het nieuwe seizoen. De band is voor de leider van het elftal. Omdat teams vaak veel veranderingen ondergaan na een seizoen, is het handig om de band voor aanvang van het nieuwe seizoen aan te schaffen voor de leider van het team. Dit kan pas gebeuren nadat de trainer of coach een nieuwe captain heeft aangewezen. De aanvoerdersband kopen vormt vaak een mooie eer voor de speler die de band krijgt. Die voelt dat zijn ego wordt gestreeld omdat hij toch een beetje boven de groep staat. Hij is de man naar wie iedereen kijkt als er beslissingen moeten worden genomen. Dit is niet voor elke speler weggelegd. 

De leider 

Uiteraard is de trainer of de coach de persoon die bij een team in het voetbal de beslissingen neemt. De rol van de aanvoerder kan echter niet worden onderschat. Vaak is hij de persoon die de warming-up in goede banen moet leiden nadat het aanvoerdersband kopen gebeurd is. Hij is ook de persoon die de andere spelers op scherp zet of ze aanspreekt op minder goed gedrag. De trainer verwacht van aanvoerdersband kopen bovendien dat hij het voortouw neemt in het veld. Hij moet voorop gaan in de strijd en het team zo goed mogelijk leiden. De aanvoerder kan gewoon niet verzaken en wil dat zelf ook niet om de band waar te maken. 

Het takenpakket 

Daarmee is een groot deel van het takenpakket van de aanvoerdersband kopen al beschreven. Hij is simpelweg de speler die enigszins boven de groep staat. Ook mag de aanvoerdersband kopen in de wedstrijden meer discussie zoeken met een scheidsrechter. Hij mag verhalen halen en dingen aankaarten en zal bovendien voor de wedstrijd de toss moeten verrichten met de arbiter.