Nexd media
Image default
Aanbiedingen

Wat te doen bij een rioolgeur in huis: Oorzaken en oplossingen

Ni iets is zo vervelend als een rioolgeur in huis. Het kan een onaangename en onhygiënische situatie creëren die je woongenot ernstig kan verstoren. Gelukkig zijn er oorzaken en oplossingen die je kunnen helpen om van deze nare geur af te komen en je huis weer fris te laten ruiken. Hier volgen enkele belangrijke punten die je moet weten over wat te doen bij een rioolgeur in huis. 

Allereerst is het belangrijk om de oorzaken van de rioolgeur te begrijpen. Een van de meest voorkomende oorzaken is een probleem met de riolering of de afvoerleidingen. Dit kan te wijten zijn aan verstoppingen, lekkages of een slechte ventilatie. Een andere mogelijke oorzaak kan de droogte van de sifons zijn, waardoor de geur van het riool rechtstreeks in je huis kan komen. Als je een rioolgeur in huis ruikt, is het belangrijk om snel actie te ondernemen. Hier zijn enkele mogelijke oplossingen die je kunt proberen: 

Controleer de sifons en reinig de leidingen 

Sifons zijn de bochten in de afvoerleidingen onder je gootsteen, douche of bad. Ze bevatten water dat als een afsluiting fungeert om de rioolgeur buiten te houden. Controleer of de sifons droog zijn en giet wat water in elk van hen om ze bij te vullen. Dit kan helpen om de rioolgeur te elimineren. 

Verstoppingen kunnen de oorzaak zijn van de rioolgeur. Gebruik een ontstopper of een milieuvriendelijke ontstoppingsoplossing om de afvoerleidingen grondig schoon te maken. Dit kan helpen bij het verwijderen van opgehoopte resten en bacteriën die de geur veroorzaken. 

Controleer op lekkages of verbeter de ventilatie 

Controleer je leidingen en afvoeren op eventuele lekkages. Als je lekkages aantreft, neem dan contact op met een professioneel rioleringsbedrijf om ze te repareren. Het herstellen van lekkages kan helpen om de rioolgeur te elimineren en verdere schade aan je huis te voorkomen.  Zorg ervoor dat je huis voldoende geventileerd is. Een goede luchtcirculatie kan helpen om de rioolgeur te verminderen. Open ramen en deuren om frisse lucht binnen te laten en gebruik indien nodig ventilatoren om de luchtstroom te verbeteren. 

Als de rioolgeur aanhoudt ondanks je inspanningen, is het raadzaam om een professioneel rioleringsbedrijf zoals RGZ Rioolgroep in te schakelen. Onze experts kunnen de oorzaak van de geur grondig onderzoeken en de juiste oplossing bieden om het probleem op te lossen. 

https://rioolgroep.com/rioolservice/stankdetectie/