Nexd media
Image default
Toerisme

Om deze winter ook zonder sneeuw van de Ardennen te genieten

U wilde oorspronkelijk sneeuwen in de Ardennen, maar was er niemand? Geen paniek! In de winter zijn er veel manieren om de omgeving te verkennen. Volg de gids en laat u en uw familie of vrienden rondleiden in de prachtige natuur van winterslaap.

Ontdek leuke sportactiviteiten

Wintersport in de Ardennen zonder sneeuw? Er zijn veel! Er zijn meer klassieke sporten, zoals mountainbiken, waardoor je de omgeving kunt verkennen langs de dorpen, uitgestrekte groengebieden en bossen. Maar er zijn ook activiteiten die meestal met de zomer worden geassocieerd, zoals varen op de rivier. Packrafting is een van de meest interessante uitdagingen die u kunt aangaan met uw familie of vrienden. Het concept komt uit Alaska en combineert wandelen en raften (varen op de rivier). Als je genoeg rust hebt en er een zonnestraal naar buiten komt, liggen er ook verschillende hardlooproutes en trails voor je klaar. Denk eraan om uw hoofd te bedekken en waterdichte kleding, handschoenen en sportschoenen te dragen die geschikt zijn voor buitenactiviteiten.

Fluisteren in paardenoren

Veel maneges in de omgeving bieden de mogelijkheid om urenlang paard te rijden in het bos. Onze goede suggestie? Gaan! Een wandeling in de natuur wacht op u. Vraag het VVV-kantoor naar de mogelijkheden en maak een afspraak met een erkende ruiter of manege. Ze gebruiken vaak formules op basis van uw wensen en niveau.

Gezonde momenten na het buiten verkennen

Combineer winter- of kookervaring, neem een ​​duik bij het kampvuur of in het verwarmde zwembad of de jacuzzi om je jeugd en vitaliteit te herstellen.

Ontdek het leven in het kasteel

Reis door tijd en ruimte en ontdek één of meerdere kastelen in de Ardennen! Bezoek de kastelen van Lavaux-Sainte-Anne, Bouillon of La-Roche-en-Ardenne bij Rochefort. Het gebied staat vol met forten, sommige zijn anders. Er zijn enkele producten die bij ieders smaak passen, zelfs voor degenen die daar willen blijven en ontsnappen!

 Verwerking van uw smaakpulp

Het goede leven van Arden is bekend. Het moet gezegd worden dat het vloeibare en culinaire erfgoed van de regio erg rijk is. Proef in restaurants, slagers of ambachtelijke brouwerijen de seizoenen en proef lokale specialiteiten (regionale kazen, Ardense ham, wild, Gaugatesaus, trappistenbier, maitrank …)! Het VVV-kantoor van het gebied waar je woont kan je voorzien van een goed adres zodat je lokale producten kunt vinden ter plaatse of … in de kookles of het snackaperitief bij het vakantiehuis. De wandeling van La Fromenade naar het koken van eten is een geweldige keuze voor degenen die in de omgeving van Stoumont verblijven. Dit concept? Boek een fondue (kaas of chocolade uit de streek) en maak een wandeling met een rugzak vol heerlijk eten. Stop en geniet altijd en overal van een hete pot terwijl je het omliggende landschap bewondert.

Speel als een kind

Arden heeft, ongeacht het seizoen, de kracht om mensen dichter bij de natuur en … Zeker in de winter, als we het dan comfortabel kunnen maken na een (over) actieve zomer. Games zijn echte weldoeners. Ze zorgen ervoor dat iedereen in een goede sfeer zit, maar het komt ook je ontwikkeling ten goede, verbetert je logica en vertraagt ​​je leeftijd! De vakantiehuizen zijn vaak uitgerust met pooltafels, kicktafels of diverse gezelschapsspellen: geniet ervan! Als u bereid bent wat tijd door te brengen, is lezen bij het vuur de beste manier om stress te verlichten. Lezen houdt ons brein gezond. Tenzij u liever ontspant in een jacuzzi, hamam, sauna of verwarmd zwembad, anders …

Geniet van de buitenlucht

Er is niets beters dan elke dag veel frisse lucht inademen om jezelf als herboren te laten voelen. Een paar minuten wandelen in de buitenlucht helpt om een ​​goede gezondheid te behouden. Voordelen: Krijg vitamine D en oefen in de zon.

wandelroutes coo

https://www.dergatsjev.be/2020/08/wandeling-ardennen-wandelroutes-mooiste.html