Nexd media
Image default
Aanbiedingen

Het perfecte notitieboek in het juiste formaat

Laten we dit artikel beginnen met een bekentenis: Ik heb een notitieboek probleem. Het resultaat is dit: er liggen verschillende stapels notitieboekjes op mijn bureau, sommige sieren mijn boekenkast, en sommige liggen in een opslagcontainer onder mijn bed. Er liggen er nog een paar in een mooie schoenendoos en mijn zussen en vrienden krijgen vaak notitiepakketten om de liefde te delen of plaats te maken voor nieuwe, afhankelijk van wie je het vraagt.

BESTAAT ER ZOIETS ALS ‘TE VEEL SCHRIFTEN’?

Ik maakte het mezelf altijd moeilijk. Hoeveel schriften heb je nodig? Waarom kan ik niet zijn zoals de mensen die één schrift kopen, het vullen en dan een tweede nemen? Waarom kan ik niet zijn zoals mijn partner, die alles wat hij schrijft, of het nu lijstjes, notities, inktstalen of wat dan ook zijn, in één schrift bewaart?

Maar toen besefte ik dat ik veel plezier beleef aan het schrijven in schriften van verschillende grootte. Ik hou van de zoektocht naar nieuwe die ik “moet hebben” en ik beleef er enorm veel plezier aan om veel bladzijden te vullen. Ik wil niet zonder papier komen te zitten, niet in dit leven (of in de komende honderd jaar!), wat gezien de staat van de stapels op dit moment verzekerd is.

Aangezien dit “probleem” nu al zo’n vier decennia aan de gang is, was ik blij toen Galen me vroeg een kort artikel te schrijven over het formaat van notitieboeken en waar ze allemaal voor gebruikt kunnen worden.

De bekendste formaten

A6 Notitieboek is de beste maat voor notuleren

Dagboek formaten geven u voldoende ruimte om te schrijven, en u kunt ze gemakkelijk bewaren.

Ondernemers kunnen het gebruiken om vergadernotities te maken, to-do-lijstjes te maken en afspraken bij te houden. In millimeters is het A6 notitieboekformaat 105 × 148 mm.

A5 notitieboek is zeer goed voor dagelijks gebruik

Notitieboekjes in A5-formaat dienen dezelfde doelen als notitieboekjes in B6. U kunt het A5-notitieblok gemakkelijk gebruiken als school- of werkschrift.

Het kan ook worden gebruikt voor het schrijven van korte verhalen of stap-voor-stap geschreven projecten, inclusief plannen en organiseren. U kunt het gebruiken om aantekeningen te maken of ideeën uit onderzoek op te schrijven. Notitieboekformaten voor A5 zijn 145 × 210 mm en 5,70 × 8,26 inch.

A4-notitieboekformaat is gemaakt voor officiële doeleinden

A4 papierformaat wordt internationaal gebruikt voor officiële doeleinden. De afmetingen zijn 210 × 297 mm.

Je kunt er probleemloos in schrijven. De A4 notitieboeken van Moleskine zijn geschikt voor het maken van aantekeningen op kantoor.