Nexd media
Image default
Verenigingen

De voordelen van een stagiair aannemen

Een stagiair in uw bedrijf kan van grote toegevoegde waarde zijn. U heeft extra handen in het bedrijf met actuele kennis van het vakgebied. Toch is soms lastig om de juiste stagiair te vinden. U wilt immers een stagiair die past bij de functieomschrijving en het bedrijf. Heeft het baat om moeite te stoppen in het zoeken van een stagiair? Zeker! In dit blog leest u de voordelen van het hebben van een stagiair.  

 

Frisse blik 

Wanneer u over het algemeen wat oudere werknemers hebt, is juist een stagiair een aanwinst. Stagiaires hebben actuele kennis wat betreft sociale media. Zij leven immers in de online wereld van sociale media. Met hun jonge mindset kunnen ze zich inleven in andere soort doelgroepen. Daarnaast komen ze recht uit de schoolbanken en kunnen zij een frisse blik geven op uw kennis. Dit zorgt voor een boost van bijvoorbeeld campagnes of producten. Ook heeft u een extra paar handen. Inwerken van een stagiair kost tijd, maar wanneer u dit goed doet, levert het ook ontzettend veel op. Het is een investering met minimale kosten.  

 

Talenten ontdekken 

Zeker met de huidige arbeidsmarkt is het lastig om werknemers of een stagiair te zoeken. Als u eens stage aanbiedt, kunt u al talenten ontdekken van jonge werknemers. Deze kunt u, indien ze bevallen, na hun studie een baan aanbieden. Veel stagiaires vinden op die manier hun eerste baan. U weet of de stagiair goed werkt levert en de stagiair weet van voor werk en bedrijf hij of zij kan verwachten.  

 

Stage vacatures 

Om de juiste stagiair te vinden, is het handig om op websites met stage vacatures een vacature online te plaatsen waar stagiaires op kunnen reageren. Op deze manier zult u sneller een stagiair vinden dan de vacature alleen te plaatsen op een eigen website. Zelfs grote bedrijven en merken zetten hun vacatures op dit soort sites. Ook kan Integrand, een studentennetwerk die bedrijven en studenten met elkaar verbindt, helpen bij het vinden van een stagiair. Zij plaatsen de vacature op hun website, maar zullen ook studenten wijzen op de vacature wanneer zij een geschikte kandidaat zijn. Zo weet u ook zeker dat je een passende kandidaat hebt bij de vacature.  

 

https://www.integrand.nl/stagiair-gezocht