Nexd media
Image default
Fotografie

10 tips bij het maken van een goede bedrijfsvideo

10 tips bij het maken van een goede bedrijfsvideo

Een goed plan hebben voor het maken van een bedrijfsvideo is stap één. Vervolgens moet je dit plan nog in realiteit om kunnen zetten. Een goede bedrijfsvideo maken vereist een goede voorbereiding: de voorbereiding is het halve werk. Een sterke uitvoering mag natuurlijk niet ontbreken. Een videoproductie vereist behalve een goed plan van aanpak ook een sterke visie.

Bedrijfsvideo’s maken zichzelf niet

Hoe goed het camerawerk en de editing ook is, als de boodschap niet deugt, zal de video tot niets leiden. Denk er aan: jij bent niet de eerste die bedrijfsvideo’s gaat maken en je zult ook niet de laatste zijn. Echt onderscheidend zijn, is lang zo makkelijk niet als je misschien denkt. Hoe vaak heb je iemand immers niet horen zeggen “de beste kwaliteit en service” te zullen leveren?

Het begint met inspiratie

Wil je een goede bedrijfsvideo maken, dan zul je eerst inspiratie moeten opdoen. Online zijn heel veel bedrijfsvideo’s te vinden. Verwacht niet dat je het wiel opnieuw gaat uitvinden. Vertel gewoon over jezelf, hou het luchtig en wees vooral niet over de top of té pretentieus.

Leer vanuit je klant te kijken

Beschouw de video niet als een eigen prestige projectje. Richt je niet alleen op wat je zelf wil vertellen, maar zoek uit wat je klanten willen horen. Een bedrijfsfilm gaat minder over het bedrijf zelf en juist vooral om de klant. De klant is immers degene die je voor je wilt winnen.

De kracht van storytelling

Vertel een echt verhaal: hou het niet bij een opsomming van droge feitjes, maar begin met een inleiding, ga door met een middenstuk en conclusies. Je video moet een gestroomlijnd geheel worden. O ja, probeer je kijkers meteen al in de eerste 20 seconden te activeren en de aandacht te grijpen. Lukt je dat niet? Dan is de kans groot dat de video al is weg geklikt.

Onthoud ook het volgende

Van plan een bedrijfsvideo te maken? Vergeet dan vooral het volgende niet: • Zorg ervoor dat de boodschap simpel is en dat deze moeiteloos door iedereen wordt begrepen: breng zaken terug naar de kern en wijd vooral niet teveel uit • Niet uitweiden sluit aan op het volgende punt: hou het kort – kort, maar krachtig • Laat geen ruimte voor discussie – zeg bijvoorbeeld: “dit gaat u gegarandeerd helpen”, in plaats van “dit kan u eventueel helpen” • Plaats claims als je van jezelf overtuigd bent: laat zien dat je de beste, meest unieke partij bent.