Nexd media
Image default
Groothandel

Welke labels bestaan er?

Welke labels bestaan er?

Labels zijn belangrijke tools voor het identificeren, sorteren en organiseren van verschillende soorten producten en materialen. Of het nu gaat om kleding, voedsel of een pakket, het juiste label kan ervoor zorgen dat het product op de juiste plek terechtkomt en op de juiste manier wordt gebruikt. Papieren of kartonnen labels zijn een veelgebruikte vorm van labels voor verschillende soorten producten. Ze worden meestal geprint met een labelprinter en kunnen worden voorzien van tekst, afbeeldingen of een barcode. Papieren labels zijn goedkoop en kunnen gemakkelijk worden verwijderd of vervangen. Ze zijn ideaal als tijdelijke labels, zoals prijskaartjes of labels voor tijdelijke opslag.

Waar worden ze voor gebruikt?

Vinyl labels zijn labels die zijn gemaakt van kunststof. Ze zijn waterdicht en duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in omgevingen waar ze worden blootgesteld aan vocht, olie of andere chemicaliĆ«n. Vinyl labels worden vaak gebruikt in de voedings- en drankenindustrie, de chemische en de farmaceutische industrie. Polyester labels zijn labels die zijn gemaakt van een synthetische vezel die zeer sterk en duurzaam is. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen en zijn waterdicht, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in zware omstandigheden. Satijnen labels zijn een populaire optie voor het labelen van kledingstukken en andere textielproducten. 

Welke labels zie jij het meest? 

Satijnen labels kunnen worden voorzien van tekst, afbeeldingen of het logo van een merk en worden vaak gebruikt als merklabels of waslabels. Folie Labels zijn labels die zijn gemaakt van een dunne folielaag, zoals aluminiumfolie. Ze zijn bestand tegen hoge temperaturen en zijn ideaal voor het labelen van producten die worden blootgesteld aan extreme hitte of koude. Folie labels worden vaak gebruikt voor het labelen van elektronische apparatuur, zoals computers en mobiele telefoons. Zoals je ziet zijn er vele verschillende soorten labels, opties genoeg voor iedere situatie. Welke zie jij het meeste? Voor mij zijn het kartonnen labels

 

https://labelfabriekholland.com/labels-karton/