Nexd media
Image default
Beauty en verzorging

Verschillende soorten lasers voor laser ontharing

Wist je dat er voor laser ontharen verschillende soorten lasers worden gebruikt? Het ligt heel erg aan de soort kliniek en wat ze vinden dat de beste methodes zijn. Als je benieuwd bent naar de vijf meest gebruikte lasers voor ontharingsbehandelingen, lees dan snel verder.

Diode Laser

Dit type laser is goed geschikt voor donker haar op een lichte huid. Diode lasers zenden licht uit met een specifieke golflengte dat wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarfollikel, wat leidt tot vernietiging van het haarzakje. Je zou dus kunnen zeggen dat deze laser een goede basis is om vanuit verder te bouwen. 

Alexandrite Laser

Deze laser is geschikt voor mensen met een lichte tot olijfkleurige huid en donker haar.

Alexandrite lasers hebben een golflengte die diep doordringt in het haarfollikel, waardoor een meer effectieve ontharing mogelijk is als je het vergelijkt met de Diode laser. Het is maar aan een kliniek of ze hierin willen investeren net als het volgende voorbeeld. 

Nd:YAG Laser

Het fijne aan de Nd:YAG laser, is dat deze goed zijn voor alle huidtypes. Dit geldt dus ook voor de  donkere huidtinten. Ze hebben een langere golflengte, wat minder gevoelig is voor pigment in de huid. Donker huid heeft natuurlijk meer pigment en om die reden zijn deze lasers veiliger voor de mensen met een donkere huidtint.

IPL (Intense Pulsed Light)

Dan heb je nog IPL. Dit is technisch gezien geen laser, maar het wordt wel veel ingezet voor haarverwijdering. Het maakt gebruik van brede golflengten van licht om haarzakjes te beschadigen en dit zorgt ook weer voor haarverlies. Tijdens een intake gesprek zul je al je opties horen en dan kun je er zelf voor kiezen of je voor de traditionele laser behandeling wilt gaan of de IPL wilt uitproberen.  

Ruby Laser

Dan heb je als laatste nog de Ruby lasers en deze worden het minst vaak gebruikt van alle lasers vanwege hun beperkte toepassing op lichte huid met donker haar. Ze hebben vergeleken met de andere laseren een kortere golflengte en zijn minder effectief voor donkere huidtypen. Omdat veel klinieken en salons zo inclusief mogelijk proberen zijn en iedereen willen kunnen helpen, wordt de Ruby laser niet vaak ingezet. Je weet nu in ieder geval waar er mee gewerkt tijdens een laser sessie.