Nexd media
Image default
Business / Business Services

Vergeet je verbanddoos niet

Het belang van een verbandkoffer wordt door de meeste mensen heel erg onderschat. Negen van de tien dagen gebeurd er niets. En de ene dag dat er wel iets gebeurd is het vaak iets kleins. Zoals een vinger die tussen de deur komt. Het is daarom helemaal niet raar dat mensen denken dat een verbanddoos net zo goed bij het grof huisvuil kan worden gebracht. Het wordt dan ook heel vaak vergeten om een verbanddoos bij te vullen wanneer die gebruikt is. Hierdoor is de inhoud verbandkoffer vaak incompleet.

Het gebeurd bijna nooit dat dingen heel erg fout gaan. Daarom valt het ook niet op dat die ene keer dat het wel fout gaat er geen volledige verbanddoos in de buurt is. Want deze ene keer daar kon niemand wat aan doen. Niemand zag de situatie aankomen en het is heel jammer dat het zo gelopen is.

In de praktijk werkt het soms zo. In theorie had dit nooit hoeven gebeuren. Je weet pas of de theorie klopt als je je er ook aan houdt. Je kunt niet zeggen “zie je nou wel dat het niets uitmaakt” als je je zelf niet aan de procedures hebt gehouden. Aan de andere kant kun je je ook bijna niet aan deze procedures houden omdat dergelijke situaties bijna niet voorkomen en je de procedures daarom niet goed uit je hoofd kunt leren.

Het gaat hier dus aan twee kanten niet goed aan de ene kant de mensen die veel te ingewikkelde procedures bedenken en aan de andere kant de mensen die zich aan de procedures moeten houden. Beide maken de situatie moeilijk. Toch blijft het belangrijk om die verbanddoos in orde te houden. Zeker wanneer je zelf geen beter alternatief hebt voor die moeilijke procedures. Op deze manier kun je de situatie toch een klein beetje helpen.

https://www.schoens-safety.nl/