Nexd media
Image default
Zakelijk

Surlogic is dé partner op het gebied van fulfilment

Surlogic is een bedrijf dat in Boxtel is gevestigd. Het biedt logistieke dienstverlening en is gespecialiseerd in fulfilment. Dat betekent dat Surlogic bestellingen voor u verwerkt en die aflevert bij uw klanten. Maar als u niet dat hele proces wilt uitbesteden, maar een deel ervan, ook dan kan Surlogic uw partner zijn.

Fulfilment versus e-fulfilment

Er zijn wezenlijke verschillen tussen fulfilment en e-fulfilment. De letter e voorafgaand aan fulfilment komt van elektronisch. E-fulfilment is gerelateerd aan e-commerce. Bij e-commerce hebben we het doorgaans over online winkelen. Klanten zoeken producten en/of diensten door te surfen op het internet. Men kan ook direct naar een bepaalde webwinkel gaan, als men daar regelmatig bestellingen plaatst. We praten dan over vele klanten, die geografisch flink verspreid kunnen zijn. Bij (e-)fulfilment hebben we het over fysieke producten en uiteraard niet over diensten. Bij e-commerce komen bestellingen elektronisch binnen en die worden in principe ook elektronisch onmiddellijk verwerkt. Om te kunnen concurreren is het tegenwoordig nodig om snel een bestelling, liefst de volgende dag, bij de consument af te leveren. Dat stelt hoge eisen aan de fulfilment. Die druk is er bij fulfilment (zonder e) doorgaans niet of tenminste minder groot. De bestellingen zijn dan groter en het aantal klanten kleiner. Bovendien zijn die klanten doorgaans andere bedrijven en geen consumenten.

Waarom e-fulfilment uitbesteden

Bij e-fulfilment heeft het veel zin om dat uit te besteden. De kernactiviteiten van een webwinkel zijn het bijhouden van een website, de inkoop van producten en het factureren van klanten. Fulfilment betekent dat u een volledig geëquipeerd magazijn moet hebben met ervaren medewerkers, en dat u ook de bezorging bij de klanten moet regelen. E-fulfilment vereist veel aandacht en een aanzienlijke investering. Die aandacht en investering besteedt u waarschijnlijk liever aan uw webwinkel. Er zijn logistieke dienstverleners die zich specialiseren in e-fulfilment. U kunt bij een aantal daarvan offertes aanvragen en die vergelijken. Om dat laatste mogelijk te maken, dient u heel duidelijk te omschrijven waarop ze dienen te offreren. U hoeft niet per se het hele traject van e-fulfilment uit te besteden of in ieder niet onmiddellijk.

Kies een partner

Uiteraard zoekt u voor de uitbesteding van (een deel van) de e-fulfilment een betrouwbare partner. Een partner die begrijpt wat er wordt verlangd, die meedenkt en suggesties doet, kwaliteit levert, flexibel is en capaciteit betrekkelijk snel kan aanpassen. Surlogic is al de partner van vele bedrijven en heeft aangetoond die rol uitstekend te vervullen. Als u (een deel van) de e-fulfilment van uw bedrijf wilt uitbesteden, vraag dan in ieder geval ook bij Surlogic een offerte aan.

https://surlogic.nl/