Solvency II Excel XBRL

      Reacties uitgeschakeld voor Solvency II Excel XBRL

Een vraag waar sommige bedrijven mee zitten is wat ze moeten doen als ze al Solvency II rapporten in Excel hebben gemaakt maar deze nu in XBRL moeten aanleveren? Moeten ze het nu in XBRL gaan maken of is er een andere oplossing? Een andere oplossing is er wel en deze is Solvency II Excel XBRL.

Omzetten naar XBRL

Met Solvency II Excel XBRL is omzetten van Excel rapporten naar XBRL mogelijk. Het is een software waarmee bestaande Excel Solvency II rapporten omgzet kunnen worden naar XBRL. Zo is het dus niet nodig om het hele rapport opnieuw in XBRL te maken.

Solvency II Excel XBRL software is verkrijgbaar bij diverse software leveranciers in Nederland. Het is wel handig om eerst om advies te vragen voordat er overgegaan word tot aanschaf van de Solvency II Excel XBRL software. Iedere bedrijf heeft zo zijn eigen systeem en er moet gekeken worden welke software er het beste bij past.

Tijdelijke oplossing

Solvency II Excel XBRL is wel een tijdelijke oplossing. In de toekomst moeten nog meer rapporten in XBRL aangeleverd worden. Het gaat dan heel tijdrovend worden om de rapporten steeds om te zetten naar XBRL. Het is handiger om het gelijk in XBRL te maken in de toekomst.

nl.xbrl.org/

dexbrlsite.nl/

xbrlweb.parseport.com/nl/