Nexd media
Image default
Business / Business Services

Hoe komt het dat Batavus fietsen zo populair zijn in Nederland?

Fietsen is verweven door de Nederlandse cultuur. Met ongeveer 25% van de forensen die gebruik maakt van de fiets, is de fiets ontzettend populair in Nederland. Bent u nog op zoek naar een fiets? Bij Atlas-fietsen besteld u gemakkelijk alle fietsen! U vindt alle merken op deze website, Van Batavus Fietsen tot aan de budget merken. Wist u trouwens dat de Batavus fietsen tegenwoordig ook in elektrische vorm verkrijgbaar zijn? In dit artikel vertellen wij u meer over de oorsprong van de populariteit van de fiets in Nederland.

Fietsen wordt gestimuleerd

Steeds meer bedrijven doen er alles aan om Nederlanders de fiets te laten pakken. Door middel van fietsplannen en reiskostenvergoedingen wordt de werkende Nederland gestimuleerd om meer gebruik te maken van de fiets. Dit doen zij vooral in combinatie met het openbare vervoer, waarbij de forensen gebruik maken van de fiets vanaf het treinstation. Daardoor is de fiets de laatste jaren een stuk populairder geworden. Dit is een trend die bijdraagt aan de gezondheid van de fietsers. Maar het lost ook een heleboel maatschappelijke problemen op. Zo is het gebruik van de fiets goed voor het milieu. Tevens draagt het fietsen bij aan het voorkomen van files en verkeersongelukken.

Waarom de fiets?

Internationaal zijn wij absolute koplopers als het gaat om het gebruik van de fiets. Met 26% van de daagse verplaatsingen vindt plaats door middel van de fiets. Op de 2e plek vinden we Denemarken, waar dit percentage slechts op 15% ligt. Denemarken en Nederland kennen allebei en zeer vlak landschap met een goede infrastructuur voor de fiets. Dit is echter niet de enige reden dat de fiets zo populair is. Fietsen is namelijk een onderdeel van de cultuur. Zelfs personen in hogere functies worden regelmatig op de fiets gespot. Denk aan de Minister-president en de Koning die meerdere malen zijn gezien op de fiets.

Gerelateerde artikelen

Waarvoor jij bij HSV TMP terecht kunt!

Een autorijschool in Arnhem vinden

Een schoorsteenveger in Breda voor jou!