Gaat u een vuilcontainer huren? Check altijd of u een gemeentelijke vergunning nodig heeft

      Reacties uitgeschakeld voor Gaat u een vuilcontainer huren? Check altijd of u een gemeentelijke vergunning nodig heeft

Soms is een gemeentelijke vergunning nodig als u een vuilcontainer of afvalbak gaat huren. Meestal is het echter niet nodig. U kunt de container gewoon laten plaatsen waar u wilt, maar wanneer u deze laat bezorgen op een parkeerzone of aan een openbare weg, dan is het wél verplicht om een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Weet u niet zeker of u in uw geval een vergunning moet aanvragen? Dan is het aan te raden om even contact op te nemen met uw gemeente en na te gaan of u een vergunning dient aan te vragen voor het plaatsen van een container op de door u gewenste plek. Zo voorkomt u namelijk dat u een boete krijgt.

 

Geniet van combinatiekorting bij afvalbak of vuilcontainer huren en ophoogzand leveren

Wilt u een vuilcontainer of afvalbak huren? Dan heeft u wellicht ook ophoogzand nodig. Bij een gespecialiseerd containerverhuurbedrijf is het vaak mogelijk om een container en ophoogzand te huren voor een combinatieprijs, waarbij u dus geniet van een interessante korting. Uw container wordt samen met het ophoogzand op de door u gewenste locatie geleverd. U kunt zelf bepalen hoeveel kubieke meter zand u nodig heeft. Ook is het mogelijk om grond en zand te laten leveren. Plaatst u vandaag vóór 15:00 uur bestelling? Dan heeft u uw container en ophoogzand de volgende dag al in huis.

 

Lees de leveringsvoorwaarden van vuilcontainer of afvalbak huren

Een afvalbak of vuilcontainer huren gaat gepaard met leveringsvoorwaarden. Het is belangrijk om deze altijd goed door te nemen. In de leveringsvoorwaarden staat namelijk gedetailleerd beschreven welk soort afval wel en welk soort afval niet gedeponeerd mag worden in de container die u wilt huren. Zo mag u in een container voor puin geen gips en gasbeton, oftewel zachte steensoorten, asbest en grond storten. Enkel harde steensoorten en keramische producten als tegels en dakpannen mogen hierin worden opgeslagen. In een container voor groenafval mag u wel snoeiafval, takken, onkruid, struiken en planten in opbergen, maar niet meer dan 20% gras en 5% grond.