Nexd media
Image default
Business / Business Services

De voordelen van een franchise voor administratieve specialisten

Heb je interesse om binnen een franchise een administratiekantoor te beginnen? Binnen de dienstverlening zijn er bedrijven die een franchise aanbieden. Je hoeft bij je nieuwe bedrijf dan niet het wiel opnieuw uit te vinden: je landt veilig binnen een bestaande formule, met zijn eigen bekendheid, productenpakket en huisstijl.

 

Voordelen van een franchise

Als je een administratiekantoor of adviesbureau wilt starten komt er een hoop op je af. Veel van de uitdagingen voor beginnende ondernemers worden opgevangen door de franchisenemer. Die geeft je een training en begeleiding, en dient zo als springplank voor je kantoor. Je hebt voordeel van de marketingactiviteiten en de naamsbekendheid van de moederonderneming. Ook beperk je je ondernemersrisico en wordt het makkelijker om een lening aan te vragen bij de bank.

 

Let op het volgende

Aan de andere kant lever je een stuk van je vrijheid in als je franchisenemer wordt. Je bent gebonden aan bepaalde eisen met betrekking tot promotieactiviteiten en producten. Ook betaal je de franchise vergoeding voor het lid zijn van de franchise. Zorg dat je kiest voor een partner die betrouwbaar en eerlijk is.

 

Een franchise kiezen: kennis is macht

Op verschillende manieren kan je informatie inwinnen over franchises die jou interessant lijken. De andere franchisenemers kunnen je jaarverslagen en omzetprognoses laten zien. Als de franchise is aangesloten bij de NFV, is hij gebonden aan een erecode om je van objectieve informatie en cijfers te voorzien. Ook zijn er franchisegevers zonder winstoogmerk. Binnen de dienstensector is De Kubus Coöperatie bekend, die samenwerkt met specialisten op o.a. administratief en juridisch gebied.

Gerelateerde artikelen

Advies over de innovatiebox

Elektrisch roken voor beginners en ervaren rokers

Professionele woningfotografie bij Vastgoed Foto & Video