Nexd media
Image default
Business / Business Services

Alles over Bitcoins

Er bestaan geen fysieke munten of biljetten van Bitcoin. In totaal kunnen er 21 miljoen Bitcoins digitaal worden gedolven. Een Bitcoin bestaat feitelijk slechts uit eentjes en nulletjes. 

In totaal bestaat een Bitcoin maar liefst uit honderd miljoen (100.000.000) eenheden. Een Bitcoin kan dus worden opgedeeld in units tot acht cijfers achter de komma. Elke eenheid hiervan heeft is afzonderlijk te identificeren en te programmeren. 

Zo is Bitcoin niet alleen digitaal geld, maar ook een zogenaamde cryptocurrency. Cryptografisch geld houdt in dat de munteenheid geëncrypt is. Dat wil zeggen dat elke transactie tussen twee of meer gebruikers versleuteld is, wat zorgt voor enige mate van anonimiteit.

 

Inmiddels zijn er meerdere digitale cryptovaluta ontwikkeld welke allen gebaseerd zijn op Bitcoin. De Bitcoin is daarmee de moeder van al het digitale cryptogeld. Deze ontwikkeling wordt als minstens even belangrijk gezien als de introductie van het Internet. 

Bitcoin wordt daarom ook wel vergeleken met de komst van e-mail toen de postkaart nog de standaard was. En hoewel Bitcoin nog in de kinderschoenen staat, is Bitcoin een alternatief voor fysieke betaalmiddelen als de euro. 

Met Bitcoin ben je namelijk minder afhankelijk van het financiële systeem van de euro of de dollar. Bovendien kun je bitcoins te allen tijde omwisselen voor elke munteenheid. Dit maakt Bitcoin naast ruilmiddel ook interessant als investering. 

Bitcoin kopen kun je bij Bitvavo